Suna!Contact!
activitati pentru batrani

Activitati

Cu ce ne ocupam timpul:

Inlesnirea accesului la materiale culturale noi

Carti, filme, reviste etc.

Initierea rezidentilor in lucrul cu mediul online

Google, E-mail, blog, youtube, wikipedia etc.

Evenimente

Organizarea unor evenimente in cadrul sarbatorilor si prin organizarea unor iesiri in afara spatiului caminului.

Petrecere de Craciun!

Poze evenimente anterioare

residenti camin batrani - Casa Buna Speranta
activitati creative - casa buna speranță
activitati creative - casa buna speranță 2

Am initiat un proiect de educatie creativa menit sa revitalizeze toti rezidentii casei “Buna Speranta”, reactivandu-i si ajutandu-i sa redevina cetateni implicati, pentru inceput, in viata comunitara a caminului si, apoi, in societate.

Dorim sa facem acest lucru prin elaborarea unui program de activitati, atat creative, cat si recreative, pornind de la dorintele si necesitatile exprimate de rezidenti si a familiilor acestora.

Programeaza o vizionare!

    Programul de activitati poate contine:

    • Inlesnirea accesului la materiale culturale noi (carti, filme, etc);
    • Initierea rezidentilor in lucrul cu mediul online (e-mail, blog, youtube, wikipedia etc) – mediul online permite mult mai usor comunicarea cu exteriorul, anuleaza barierele de varsta si de miscare, faciliteaza comunicarea cu rudele sau prietenii mai tineri;
    • Un prim factor benefic pentru varstnici este insasi interactiunea cu oamenii care vin din exterior.
    • Acest contact ii face sa se simta ca prin intermediul lor au acces chiar daca mediat, la societatea din care au plecat.
    • Facilitam legatura cu aceasta societate prin invitarea, cat de des posibil, a unor oameni interesati sa ii viziteze si sa interactioneze cu ei, prin organizarea unor evenimente in cadrul sarbatorilor si prin organizarea unor iesiri in afara spatiului caminului.
    • In paralel cu activitatile care tin de relatia cu exteriorul, demaram si initiativa de coordonare a unor activitati de organizare comunitara de catre rezidentii carora starea de sanatate le permite acest lucru.
    • In functie de meserie sau de aptitudini, un rezident poate coordona diferite activitati creative/recreative sau poate ajuta la organizarea practica (stabilirea programului, anuntarea celorlalti rezidenti etc).
    • In cadrul acestui proiect initiat de echipa Casei “Buna Speranta”, varstnicii isi vor folosii activ timpul liber, vor castiga self-esteem, isi vor exersa si intretine inteligenta, memoria, creativitatea, vor invata si experimenta lucruri noi devenind treptat persoane prezente si cu initiativa care pastreaza legatura cu societatea, chiar daca sanatatea sau conditia lor nu le permit contactul direct cu exteriorul.
    Spread the love